Deling

Du kan dele områder på SharePoint Online, også med samarbejdspartnere og kunder.

Du vælger om dine samarbejdspartnere må rette, gemme dokumenter m.v. (dvs. redigere i mappen) eller om de må læse indholdet.

Du kan dele på dokumentniveau, mappe-niveau eller site-niveau.

Krav til deling

Den du vil dele med skal bruge en Microsoft-konto. Hvis vedkommende selv bruger Office365 så bruges den konto. Ellers kan en hotmail, outlook-mail eller Windows-liveID bruges. Har vedkommende ikke det, bliver hun bedt om at oprette en. De behøves ikke at blive brugt til andet.

Du skal også være opmærksom på at der er time-out på delings-beskedder. Jeg mener at det er 10 dage. Har modtageren ikke klikket på et link inden for det tidsrum, skal du sende en ny tilladelse.

For at dele og fjerne rettigheder skal du selv have de fornødne rettigheder. Dem får du af din SPO - administrator. I administrations-modulet til SPO kan man også sætte op at der slet ikke må deles med eksterne.

Del en mappe med ekstern samarbejdspartner

Download skærmbilleder fra venstre spalte.

Du deler ved at:

  1. Vælg mappen og klik på de 3 prikker
  2. Vælg punktet DEL
    1. skriv modtagerens mail-adresse
    2. Vælg om modtager skal kunne redigere eller læse
    3. Skriv en hilsen så modtageren ved hvad det handler om
    4. Vælg knappen DEL
  3. Modtageren får en mail med et link
    1. klik på linket
    2. Modtagerne kan blive bedt om login.
  4. Mappen åbnes

Fjern en deling på mappe

Download skærmbilleder fra venstre spalte.

Du fjerner en deling ved at

  1. Vælg mappen og vælge fanen Filer --> knappen Delt med
  2. I dialogboksen Del skal du vælge AVANCERET
  3. Du får vist en side om brugerrettigheder
    1. Hvis du ikke kan se navnet på den du vil fjerne rettigheder til skal du vælge Vis brugere
    2. Vælg den bruger hvis rettigheder du vil fjerne (klik i den lille firkant til venstre for navnet)
    3. På fanen Tilladelser --> Vælg knappen Fjern brugertilladelser

 

Vælg Fanen Gennemse for at vende retur til listen.

Du kan også ændre tilladelser ved at vælge knappen Rediger brugertilladelser under pkt 3.3.

Del